ulosotto
ulosotto

Ulosottohakemus

Mikä on ulosottohakemus?

Miten tehdään ulosottohakemus?

Milloin asiasta voi tehdä ulosottohakemuksen?

Minne ulosottohakemus toimitetaan?

Mitä ulosottohakemuksen teko maksaa?

Millainen on ulosottoprosessi?

Sähköinen ulosottohakemus

Me teemme tarvittaessa ulosottohakemuksen puolestanne

Mikä on ulosottohakemus?

Ulosottohakemus on hakemus, jonka avulla asian saa vireille ulosottovirastossa.

Miten tehdään ulosottohakemus?

Hakemuksessa tulee ilmetä muun muassa hakijan tiedot, velallisen tiedot sekä tarkasti eriteltynä haettava summa. Lisäksi tulee ilmoittaa esimerkiksi siitä, haluaako velkoja suppean ulosoton menettelyä tai asian passiivirekisteröintiä.

Tärkeää on huomauta myös, että mikäli asian osalta vaaditaan ulosottoperustetta, tulee liitteenä olla myös alkuperäinen tuomio. Lisäksi mukana on oltava mahdolliset valtakirjat, jos asiaa hoitaa asianosaisen puolesta toimiva asianhoitaja, joka voi olla esimerkiksi perintätoimisto.

Mikäli asianosainen haluaa varmistua siitä, että asia etenee ulosottoon nopeasti ja vaivattomasti, kannattaa käyttää ammattimaista ja luotettavaa asianhoitajaa, joka hoitaa ulosottohakemuksen laatimisen ja ulosottoprosessin seurannan sekä vaadittavat toimet asianosaisen puolesta.

Ulosottoperusteen täytäntöönpanopalvelun avulla asiakas voi varmistua siitä, että hakemus hoidetaan oikealla tavalla eikä asian osalta tule hakijasta johtuvia viivästyksiä.

Milloin asiasta voi tehdä ulosottohakemuksen?

Jotta asian saa toimittaa ulosottoviranomaisille perintään, tulee saatavalla olla ulosottoperuste. Mikäli kyse ei ole suoraan ulosottokelpoisesta saatava, tulee ulosottoperuste hakea tuomioistuimesta.

Lue lisää: Oikeudellinen perintäUlosotto

Minne ulosottohakemus toimitetaan?

Ulosottohakemuksen voi toimittaa kirjallisesti tai sähköisesti velallisen kotipaikan ulosottovirastoon.

Mikäli velallisia on useampia ja heillä on eri kotipaikat, tulee ulosottohakemus toimittaa yhden hakemuksella mainitun velallisen kotipaikan ulosottovirastoon.

Suomen ulosottovirastot ovat listattuna erillisellä ulosotto-sivustollamme.

Mitä ulosottohakemuksen teko maksaa?

Ulosotto perii ulosottoprosessista hinnastonsa mukaiset maksut.

Lisätietoa ulosoton perimistä maksuista löytyy täältä.

http://www.oikeus.fi/ulosotto/fi/index/ulosotto/ulosottomaksut.html

Millainen on ulosottoprosessi?

Ulosottoprosessi käynnistyy ulosottohakemuksen laatimisella. Kun ulosottovirasto on vastaanottanut hakemuksen, asia etenee ulosottomiehelle, joka on yhteydessä velalliseen ja ilmoittaa asian siirtymisestä heille. Samalla ulosottomies antaa velalliselle mahdollisuuden hoitaa kyseinen velka pois vapaaehtoisesti.

Mikäli saatavaa ei vapaaehtoisesti makseta ulosottomiehen antamien ehtojen puitteissa, aloittaa ulosottomies tarvittavat toimet saatavan perimiseksi.

Sähköinen ulosottohakemus

Ulosottohakemuksen voi tietyissä tapauksissa täyttää sähköisesti myös oikeushallinnon asiointipalvelun kautta, joka löytyy täältä.

https://asiointi.oikeus.fi/

Me teemme tarvittaessa ulosottohakemuksen puolestanne

Ulosottoperusteen täytäntöönpanopalvelumme avulla asiakas saa asian vireille ulosottovirastoon nopeasti ja luotettavasti.

Ulosottopalvelu pitää sisällään ulosottohakemuksen laatimisen sekä yhteydenpidon ulosottoviranomaisten kanssa. Ulosottoprosessin pitkittyessä huolehdimme myös ulosottohakemuksen uudistamisesta asiakkaan puolesta.

Lue myös

Scroll to top